pon-pet: 10-20  sub: 10-16


  Dunavski kej br.13,  Dorćol, Stari Grad

Jedna od novijih procedura u okviru današnjih kozmetičkih tretmana jeste ultrazvučno čišćenje lica špatulom. Ova metoda može biti samostalna ili u okviru bilo kog kozmetičkog tretmana. Prednost ultrazvučne špatule je ta što olakšava i skraćuje vreme klasičnog tretmana, čini ga manje bolnim i prijatnim po klijenta. Tehnika se zasniva na kombinaciji mehaničkih i električnih vibracija na frekvencijama od 25000 vibracija/sek. Ultrazvučni efekt prodiranja dubinski čisti kožu dok je istovremeno i masira, tako da najdublji slojevi kože primaju snažnu stimulaciju. Stimulacija poboljšava iscjeljivanje površine kože lica jer poboljšava perifernu mikrocirkulaciju područja, čime revitalizira kožu. Ovim tretmanom se postiže intenzivno unošenje aktivnih supstanci (apsorbcija aktivnih materija - iznad 33%), efekat hidratacije kroz raspršivanje vode pri čemu se dobija glatka, zdrava, mladalačka i zategnuta koža. Tretman je bezbedan za korišćenje i kod veoma osetljive kože.

Funkcija – čišćenje/piling (CLEAN+) Piling se izvodi na mehanički način. Ultrazvučna špatula emituje višedesetina hiljada vibracija u sekundi, pa prilikom dodira vlažne kože ultrazvučnom špatulom voda se raspršava. Pomoću učestalih serijskih vibracija od 30000 u minuti, kapljice vode, kao mikroeksplozije, pomažu uklanjanje mrtve kože i nečistoću sa lica. Korišćenjem hidroabrazije u klasičnom tretmanu lica, istiskivanje mitisera postaje lakše a smanjuju se upalni procesi. Upotreba aparata pospešuje prirodno pražnjenje komedona

Funkcija – poboljšanje tonusa kože, ubacivanje aktivnih supstanci (NUTRI+) Pošto se na koži, koja je očišćena od mitisera, mrtvih ćelija, nečistoća, povećava oksigenizacija, povećava se propustljivost kapilara. Ovo stanje kože je preduslov za pravilno upravljanje kožnih oboljenja povezanih sa starenjem. Zbog mikromasaže, koja je rezultat ultrazvučnih vibracija, povaćeva razmenu materija, stimuliše limfnu cirkulaciju tako da se aktivne supstance laše prodiru u dublje lojeve kože.

Funkcija – Lifting (EMS) Na delovima lica gde je epidermis izuzetno tanak –npr. predeo oko očiju i usana- funkcija liftinga popravlja tonus kože zahvaljujući nežnim preciznim ultrazvučnim talasima, pri čemu se povećava apsorbcija aktivnih supstanci. Kod ove funkcije se preporučuje smer kretanja od očiju pa nadalje.

ULTRAZVUČNA ŠPATULA

Tretman se izvodi ultrazvucnom špatulom frekvencije 27Hz. Osim pilinga kože i dubinskog čišćenja epidermisa ovim tretmanom se utiče na hidrataciju, tonus, cirkulaciju i diskolorizaciju kože. Na pravilan način se omekšavaju kaverozna vlakna i tako se epiderm priprema za bolju apsorpciju preparata za negu lica koji se mogu uneti uz pomoć špatule. Tretman se osim za redovno čišćenje lica preporucuje kao uvodni tretman u tretmane podmlađivanja. Rezultat je trenutno vidljiva čistoća, zategnutost i osveženje, kao i bolja prokrvljenost i vlažnost kože.

Kome se preporučuje tretman ultrazvučnom špatulom??

  • Svim osobama koje su osetljive na komedoekspresiju mitisera ručno, preporučujemo ovaj tretman, kao i koži koja burno reaguje na ručno istiskivanje.
  • Osobama koje žele „blic efekat" na svojoj koži pre nekog bitnog događaja, a razlog tome je taj što koža odmah bude lepša, jedrija, zdravijeg izgleda.
  • Osobama koje nemaju vremena za tretmane koji traju dugo, a žele isti efekat.
  • Osobama koje redovno rade na održavanju i nezi kože (kao dopunska procedura).