pon-pet: 10-20  sub: 10-16


  Dunavski kej br.13,  Dorćol, Stari Grad

bauder-medical-news6

Gostujući tim - Aca & Ana

NOVO na VAŠ ZAHTEV! Kod nas u Ordinaciji gostujići tim jednom mesečno! Iz ambulante "Fit Health "Aleksandar Nešković - Specijalista strukovni fizioterapeut i Ana Milisavljević - Viši fizioterapeut

nastavak
bauder-medical-news6

Škola o atopiji

Novi član našeg tima i vrhunski stručnjak na području lečenja atopijskog dermatitisa, dr. Biljana Marenović, spec. dermatologije sa Klinike za dermatovenerologiju KCS daje odgovore i savete...

nastavak
bauder-medical-news1

Novi website

Poštovani pacijenti, pred vama je novi sajt Bauder Medical kojim želimo da načinimo korak napred u razmeni informacija prema našim klijentima. Nadamo se da ćete mnogo brže i praktičnije dolaziti do željenih informacija.

nastavak

Kad je bogatstvo izgubljeno, ništa nije izgubljeno; kad je zdravlje izgubljeno, skoro sve je izgubljeno.Dostojevski

Štitna žlezda

Štitna žlezda je žlezda sa endokrinim lučenjem, i nalazi se sa prednje i bočne strane grkljana i dušnika. Pričvršćena je za tireoidnu hrskavicu grkljana i pokreće se prilikom gutanja. Na rad ove žlezde utiče adenohipofiza preko tireostimulirajućeg hormona (TSH), i luči tiroksin, trijodtironin i tirokalcitonin. Za sintezu ovih hormona je neophodan jod koji se unosi putem hrane, tj. iz spoljašnje sredine.

nastavak

Princip rada aparata za presoterapiju zasniva se na postojanju zatvorenog sistema, najčešće u obliku produženih pantalona, koje su izrađene od mekog plastičnog materijala, a u čijim zidovima se nalaze manžetne koje se napumpavaju sukcesivno, prema utvrđenom softverski definisanom i vođenom redosledu, uvek prvo one postavljene na udaljene delove tela, pa redom centripetalno prema središtu tela, tragom venskih i limfnih sudova. Segmentno povećenje i smanjenje pritiska od periferije ka centru izaziva ubrzanu vensku i limfnu drenažu.

nastavak