pon-pet: 10-20  sub: 10-16


  Dunavski kej br.13,  Dorćol, Stari Grad

U našoj ordinaciji može uraditi merenje vitamina, minerala - jedinstvenim načinom preko akupukturnih tačaka (ruka, stopala, glava, telo) ili putem krvi. Uvid u stanje Vašeg organizma, samu razmenu vitamnina i minerala u telu, kao i način poboljšanja vitalnosti i ispravan izbor određenih komponenti, upravo određujemo mi u našoj ordinaciji. Na ovaj način možete pravovremeno reagovati i očuvati svoje zdravlje.

Ovom metodom se vrši merenje nivoa skoro svih vitamina i minerala u organizmu!

MERENJE VITAMINSKO-MINERALNOG STATUSA PREKO AKUPUNKTURNIH TAČAKA NA TELU

Na temeljima drevne kineske akupunkture i teoriji meridijana kojima telom teče energija, nemački doktor Reinhard Voll je pedesetih godina prošlog veka razvio metodu koju danas nazivamo elektro-akupunktura prema dr. Vollu – EAV. Aparat koji se koristi u tu svrhu, ali i za dijagnostiku je organometar.
Samo merenje se zasniva na tome da se vitamini i minerali koncentrišu na određenim tačkama na koži. Najčešće, te se tačke se poklapaju sa akupunkturnim tačkama, na kojima se nalazi znatno niži električni otpor, pa one provode više struje nego okolna područja. Aparat meri taj „otpor“ i na različitim mestima na koži može izmeriti status vitamina i minerala, kao i omega masnih kiselina.
Tokom merenja osoba drži sondu u jednoj ruci, dok osoba koja meri sa posebnom sondom određuje status vitamina i minerala na različitim tačkama na koži (npr. na licu, oko ključne kosti, na ruci). Pre samog merenja tačke se premažu sprecijalnim uljem, a samo merenje ne traje duže od par minuta. Aparat meri razliku potencijala i na osnovu toga određuje da li je rezultat merenja nedostatak ili optimalna količina određivanog vitamina ili minerala.
Vrlo je bitno da osoba koja radi merenje dobro poznaje akupunkturne tačke kako bi se izbjegli lažno-pozitivni ili lažno-negativni rezultati. Kontrola se ponavlja nakon dva meseca te se proverava rezultat uzimanja vitaminsko-mineralnih suplemenata, a eventualno se može korigovati doza. Na kontrolu se preporučuje dolaziti dok se ne uspostavi optimalna količina vitamina i minerala u organizmu.

Kod nas možete uraditi sledeća merenja:

 • Komplet merenja od 10 tačaka
  Vitamin H /Biotin, Vitamin C, Magnezijum, Vitamin B1, Vitamin B2, Cink, Selen, Vitamin B6, Vitamin E, Folna kiselina
 • Komplet merenja od 20 tačaka
  Vitamin H /Biotin, Vitamin C, Magnezijum, Vitamin B1, Vitamin B2, Cink, Selen, Vitamin B6, Vitamin E, Folna kiselina, Hrom, Vitamin A, Glukozamin, Vitamin B12, Mangan, Vitamin B3, Omega 3-6, Vitamin B5, Vitamin D, Kalcijum
 • Komplet merenja od 30 tačaka
  Vitamin H /Biotin, Vitamin C, Magnezijum, Vitamin B1, Vitamin B2, Cink, Selen, Vitamin B6, Vitamin E, Folna kiselina, Hrom, Vitamin A, Glukozamin, Vitamin B12, Mangan, Vitamin B3, Omega 3-6, Vitamin B5, Vitamin D, Kalcijum, Kalijum, Natrijum, Koenzijum Q10, Jod, Hemoglobin, Gvožđe, Pepsin, Bakar, Žučna kiselina, Belančevine
 • Vitamini iz krvi
  Vitamin B12, Vitamin D, Vitamin A, Folna kiselina, Vitamin E, Vitamin B6, Vitamin C, Vitamin B1, Vitamin H (B7, Biotin), Vitamin B2, Metilmalonska kiselina