pon-pet: 10-20  sub: 10-16


  Dunavski kej br.13,  Dorćol, Stari Grad

Botoks je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostidium botulinum, koji se poslednjih desetak godina koristi u medicini. Poslednjih nekoliko godina najviše se koristi u kozmetologiji. Botoks deluje na mimične bore, zato je idealan tretman za osobe koje imaju veoma izražen akt mrštenja, smejanja, čuđenja i žmirkanja.

Uz pomoć botoksa se blokira i sprečava kontrakcija mišića koji su odgovorni za nastanak bora!

TRETMAN BOTOKSOM

Tretman botoksom kod mišića izaziva opuštanje i sprečavanje kontrakcija, što dovodi do postepenog izostanka neželjene mimike. Na taj način dolazi do nestanka bora na koži u regiji određenog mišića. Efekat botoksa je vidljiv nedugo nakon primene, prve promene su vidljive već dva dana nakon aplikacije, a potpuni efekat nakon sedam dana. U cilju nestanka starih ili sprečavanja nastanka novih bora, botoks možemo primeniti kao pojedinačan tretman, ili u kombinaciji sa hijaluronskim preparatima. Najčešća primena je u regiji čela, između obrva gde nastaju vertikalne bore usled mrštenja i horizontalne bore duž celog čela od obrva do kosmatog dela glave. Vrlo uspešno se botoksom uklanjaju bore u regijama spoljnih uglova očiju.

Kontraindikacije za primenu botoksa

  • Alergije na neke od komponenata koje sadrži preparat)
  • Pojava određenih promena na samoj koži)
  • Trudnice i dojilje)
  • Osobe stare manje od 12 godina)
  • Korišćenje antibiotika pre i nakon tretmana)

Indikacije za primenu botoksa

Možemo slobodno reći da su kandidati za tretman botoksom najčešće osobe u srednjim godinama kod kojih su se pojavile bore, bolo da je reč o čeonoj regiji, pojavi bora oko očiju i očnih kapaka, ili su se pak bore pojavile na drugim regijama lica i vrata. Pored toga, usled same namene u medicinske svrhe, tretman botoksom se primenjuje kod osoba sa povećanim lučenjem znoja, a u određenim slučajevima i za sprečavanje bola.

Cenovnik

5 od 5

Botoks tretman

Napomena:
Cena botoksa i cena tretmana botoksom zavisi od vrste intervencije, regije koja se tretira i količine iskorišćenog materijala. Nakon pregleda od strane specijaliste biće Vam saopštena tačna cena tretmana!

REGIJA CENA [eur]
Glabela 80
Čelo 100
Oko očiju 80
Glabela + čelo 160
Glabel + oko očiju 130
Čelo + oko očiju 160
Sve regije 200